В коя платформа ще е най-успешна рекламната ни кампания?

В коя платформа ще е най-успешна рекламната ни кампания?

От традицията до съвремието 

В наши дни рекламата е един от най-важните елементи за процъфтяването на бизнеса. Преди възникването на интернет, традиционният маркетинг (телевизия, вестници, радио) е бил единственият начин да се промотира бизнеса. С появяването си социалните мрежи постепенно стават част от ежедневието на всеки, а в последните години се превърнаха и основен начин за реклама. Въпросът е коя наистина е най-подходящата платформа, за да популяризираме нашия продукт/услуга или дали да го направим във всички?

 

Разбира се, трябва да се мисли ефективно – постигането на големи резултати с малко средства е главна цел на съвременните компании. Всеки от нас е напълно запознат с Facebook, Instagram и Google. Те са нашите основни източници на информация. Несъзнателно ние ги диференцираме и в зависимост от темата използваме различни платформи за това, което търсим.

 

Защо да изберем Facebook?

Всеки от нас знае какво представлява Facebook. С над 2.6 милиарда потребители тя е най-голямата социална мрежа. Има широка аудитория, което улеснява фирмите, защото рекламата достига повече хора.

Създаването на Facebook страница е изключително достъпно, а честите постове гарантират тя да достигне до повече хора. To e бързо и колкото повече фирмата взаимодейства със страницата и създава съдържание, толкова повече хора ще ангажира.

Facebook страницата е един чудесен начин бизнеса да се изкачи в позициите си в търсачките и така да привлече повече клиенти.

Защо да изберем Instagram?

Instagram акцентира върху визуалното и е чудесна платформа за привличане на повече клиенти със спонсорирани реклами от известни инфлуенсъри. Така таргетираната аудитория ще се разшири и ще достигне до повече хора. Феновете на инфлуенсърите се влияят от продуктите, които ползват и ще са по-склонни да закупят продукта.

Тази платформа е подходяща за реклами на магазини за дрехи, на хранителни и козметични стоки, заведения. Тя позволява на клиентите само с 1 клик да закупят желаната стока или да видят цената й на поста.

Instagram има по-лимитирана публика, защото по-голямата част от потребителите са на възраст от 18 до 34 години. Това дава предимство на фирмите да се насочат към промотирането на продукти/услуги, от които се интересуват тези таргет потребители. Като примери можем да Ви дадем:

  • аксесоари
  • веган продукти
  • био продукти
  • козметични услуги
  • дрехи

Как да промотираме своя бизнес в Google?

Google е една чудесна платформа за рекламиране на всякакви стоки и услуги. Всеки потребител може да открие стоките и услугите само по една ключова дума, както и адресите им с помощта на Google maps.

В зависимост от оптимизацията и развитието на вашия сайт, той може да бъде видим по-напред или по-назад в резултатите. Ако пазарната ниша, в която ще развивате своя бизнес, е с по-ниска конкуренция, това е перфектната платформа за вас.

 

С помощта на социални мрежи като Facebook и Instagram можете да привлечете повече клиенти и така да затвърдите своите позиции в Google.

 

Социалният маркетинг е достъпна и бърза услуга, коята ангажира голяма аудитория за кратко време. Чрез него е възможно да привлечете повече клиенти, както и да повишите лоялността в съществуващите към вашия бранд.

Ние от Тимаг сме готови да Ви помогнем да създадете една блестяща реклама!

Потърсете ни на тел. 0898 807 434 или чрез формата ни за контакт тук.

 

Share