Маркетинг ръководство за пазаруването на „българската кифла“

Маркетинг ръководство за пазаруването на "българската кифла"

Така наречените „български кифли“ са нарцистично влюбени и твърдо убедени в красотата си жени, които правят всичко по силите си да привлекат колкото се може повече внимание върху себе си. Те държат на визията си – трябва да изглеждат зашеметяващо. Било то с помощта на фон дьо тен, екстеншъни, аксесоари за тях само едно има значение – да се вписват в средата си. И това е целият им смисъл на живот до един ден, в който ще родят прекрасно дете на някой „щедър“ чичко. Разбира се – от любов.
 
Златното правило в живота на „КИФЛИТЕ“ е 50/50!
Наполовина бъдещето им е сигурно, наполовина не.
През половината време те залагат на онлайн пазаруването, защото просто е по-лесно и по-евтино, а през останалото такова се разхождат по моловете, докато обсъждат последните клюки около връзката на онази змия с нейното вече бивше „мило“, със своята най-добра приятелка. Оглеждат се за любимите си модни изкушения като къси поли, оскъдни потничета, кожени панталони и задължителните в техния гардероб 20-сантиметровите токчета. Все пак имат своите модни идоли и взаимстват от тях колкото и както могат.
 
Толкова им харесват последните модели тениски на Philipp Plein, с които част от чалга певиците се появиха през последната седмица, а не могат да си ги позволят. Но това не е фатално! Ще си ги поръчат от AliExpress или по-добре ще кажат на Мими, преди да се върне от почивката си в Турция, да им донесе от „качествените реплики“. Така хем ще са на печалба, хем ще изглеждат като топ модели.
 
„Най-лошото, което може да ми се случи е да бъда като всички останали!“ – казва А. Шварценегер. Кифлите никога не са на това мнение нали?! Ако въобще даже имат такова…
Те обожават да притежават всичко от инстаграм фийда на най-известната „инфлуенсърка“ в момента и дори, ако някой само и намекне, че днес изглежда като Николета Лозанова за нея това ще бъде най-милият и незабравим комплимент.
 
Вече се е прибрала в новата квартира и чете поредният пост за най-новите веган храни и козметика привличат очите й сякаш е дете в сладкарница. Чете през редовете и ето…хоп стига до магическото изречение „Хиляди се довериха!“. Неразрешимата дилема – дали да си вземе тази неповторима рокля, с последните пари, които „гаджето“ й  (на възраст колкото дядо й) и е дал е моментално прекратена. И да не забрави, естествено, че с наложен платеж! Тя не е привърженичка на предварителното плащане за покупките. Ето, че вече пратката пътува към куриерския офис…
 
А какво се случва там?
Изпреварила даже камиона с доставките от София, тя чака нетърпеливо да вземе най-желаната рокля за сезона и да попита, ако може в склада да я пробва, да не би случайно да се прекара.
Ох и ако може по-бързо, защото вече закъснява за часа си при козметичката, където ще си слага последния модел 3D мигли, за поглед който още по-лесно привлича мъжете?
 
Black Friday – със сигурност е любимият й ден в годината!
Може стоката да е била на цена от 249.99 редовна цена, седмица преди него да е била с нова цена от 299.99 и в деня отново с уж намалената цена от 249.99, но нея това не я интересува. Тя нали е „на сметка“, ще си вземе най-модерните леопардови ботуши  за този сезон.
 
 

 

 

А и след Cyber Monday, във вторник тя вече има неспиращо главоболие заради всичките исхарчени пари, защото въпреки многото прочетени  отзиви за сайтовете на бутиците, че били евтини, тя пак няма пукната стотинка. Знае си, че трябваше да се довери на тези от БГ МАМА, все пак там никога не лъжат! Ооо, ами и сега не е зле да го посети, тъкмо ще погледне някой бабин лек, който ще облекчи болката.
 
Всички обожаваме ваучерите за отстъпка, но тя нали повече пазарува от средностатистическата жена, ще трябва да вкара уменията си на хищник и да дебне и грабне всеки, който се появи на хоризонта, за да може на следващото голямо пазаруване поне да и останат пари за цигари и наргилета…А за храната? Ами тя нали трябва и да отслабне за почивката през май в Дубай, тъй че няма да й се отрази зле гладуването.  Даже ще и спести някой лев от чая с отслабващ ефект, с който най-популярната YouTuber-ка отслабнала цели 10 килограма.
 
И точно след като е изпълнила всички тези стъпки ще се обади на Timag като заяви, че иска да изтреляме във въздуха Instagrama й и да  поддържаме Facebook страницата й (поне в това знае, че сме най-добри 😉 ), защото тя „щяла да бъде следващата топ инфлуенсърка“.
Share