Ще се обвържат ли вашата марка и мечтания потребител през 2021г.?

Ще се обвържат ли вашата марка и мечтания потребител през 2021г.?

       Въпреки многото усърдна работа, не всички марки се очаква да просперират тази година без правилната комбинация от насоки. През 2021 г. компаниите се нуждаят от резултатни маркетингови ходове, за да постигнат целите си и да се върнат обратно в играта. В следващите редове ще разгледаме възможните решения, които ще окажат незабавен резултат на вашето онлайн присъствие. И още… Как добре проведения дигитален маркетинг укрепва и разраства съществуването на вашата марка?

На почит винаги са марките, които провеждат маркетинг, изграждащ специална връзка с потребителите. За да бъде сполучлива тази връзка обаче, е необходимо тя да се случи в точното време и на точното място. И така, къде хората прекарват най-много време в наши дни, особено през последните месеци? Е, онлайн разбира се.

Според проведено проучване процентът на активните потребители в Интернет към 2020 г. е бил около 59% от световното население. 

Независимо от нишата, в която оперира вашият бизнес, повече от вероятно е че вие имате своите конкуренти. Насищането на пазара води до по-голяма конкуренция. Това означава едно! Ако вие искате да се откроите от конкурентите си, като привличате, ангажирате и конвертирате продажби от онлайн посетители, то вие трябва да обмислите и използването на дигитални маркетингови решения, които ще повишат вашето онлайн присъствие, като същевременно ще осигурят измерими и незабавни резултати.

Нека накратко разгледаме какво представлява дигиталният маркетинг или по-точно това с което се занимава Тимаг.

Дигиталният маркетинг включва маркетингови стратегии, които използват интернет и онлайн базирани цифрови технологии като настолни компютри, мобилни телефони и платформи за популяризиране на продукти и услуги. Тези платформи или канали включват търсачки, социални медии, имейл и други уеб сайтове, които могат да се свързват и комуникират със съществуващи и потенциални клиенти.

А сега защо трябва да инвестирате в стратегии за дигитален маркетинг?

С над 4,57 милиарда души, използващи Интернет ежедневно, дигиталните маркетинг решения са от ключово значение за успеха на вашия бизнес. Повечето брандове поддържат своето онлайн присъствие под формата на уеб сайт или поне на страница в Instagram. Факт повлиян от очакванията на потребителите и желанието им да намерят повече информация за вашата компания онлайн. Или накратко, ако искате да бъдете откриваеми, вашите продукти да бъдат купувани или вашите услуги да бъдат предпочитани пред тези на вашите конкуренти ще трябва да предприемете различен подход в “ОТДЕЛ МАРКЕТИНГ”.

И така, какво й е толкова специално на дигиталната маркетингова стратегия?

На първо място тя е изключително резултатна, но същевременно и силно измерима – вашата възвръщаемост на инвестициите в дигиталния маркетинг може да бъде проследена, за разлика от опциите предлагани в традиционния маркетинг (флаери, билборд, телевизионна реклама…). Като второ предимство й приписваме способността да бъде променяна многократно и по всяко време, ако не работи правилно или не предоставя желаните резултати само с няколко клика. Толкова по-лесно и по-рентабилно решение, нали така?

Кои са най-популярните услуги или решения за дигитален маркетинг?

Тук е важно да споменем, че добрата маркетингова агенция като Тимаг наистина може да прояви креативност със страхотни онлайн тактики, които отговарят на целите и бюджетите на вашия бизнес. Ето и от кои е най-вероятно да имате най-голяма полза:

  • SEO Оптимизация за търсачки: Най-често в търсеното на разнообразни продукти и услуги потребителят клика на първите резултати. Точно там ще ви изпратят стратегическите ни SEO практики, които ще насочат уеб сайта на вашата компания към първите няколко страници в търсачката, а то от своя страна ще го направи по-видим и генериращ повече продажби.

  • Социално медиен маркетинг (SMM): Маркетингът в социалните медии влияе положително на всички други дейности по отношение доброто ви  онлайн присъствие. Социалните медийни платформи като Facebook и Instagram могат значително да увеличат видимостта на марката и да предизвикат голям интерес около вашата компания. Интелигентните SMM стратегии ще увеличат споделянията, споменаванията, взаимодействията и обхвата, като през цялото време те са насочени към потребителите, които е най-вероятно да се превърнат във ваши клиенти.

  • Уеб дизайн и разработка: Висококачественият уеб сайт е сигурна стъпка при проправянето на пътя на доверена марка. Често дигиталните маркетинг стратегии не могат да достигнат пълния си потенциал, ако потребителите бъдат препратени към уеб сайт, който не е лесен за употреба или му липсва респонсив дизайн, особено ако той е онлайн магазин. Също така е важно да се отбележи, че вашият уеб сайт е най-вероятно този, който ще направи първото впечатление за марката, вместо самите вас. Ето защо персонализираните уеб сайтове, които са и SEO оптимизирани могат да имат положително въздействие върху общите приходи на вашата компания.

Какво решение за дигитален маркетинг е най-подходящо за вашия бизнес?

Агенциите за дигитален маркетинг като Тимаг притежават екип, специализиран във всички горепосочени предложения и стратегии. Въоръжени с опит и прекрасно портфолио специалистите ни разбират коя услуга ще подкрепи и ускори онлайн присъствието на компанията.

При нас процесът винаги е гъвкав и нагаждащ се според вашите нужди! 

Експертите ни в социалните медии могат да създадат редица социални публикации за популяризиране на продукт, които вашата компания наскоро пуска в продажба. След това щафетата отива при екипът за създаване на богати на съдържание SEO публикации, които допълнително разширяват темите, адресирани по лансирането на продукта. И накрая, отново се връщаме там, където започна всичко – в онлайн магазина, който първоначално представи продукта, а сега е готов да го изпрати до адреса на потребителя.

Оставяме ви да помисляте кои платформи и методи са най-подходящи за идентичността на вашата марка. Нека гласът на вашия бранд ехти в правилното онлайн пространство. Не забравяйте, че една услуга за дигитален маркетинг захранва и подхранва следващата! При отличното изпълнение те могат да бъдат наистина неудържими.

Независимо от вашия бюджет, идентичност на марката и къде точно се намира вашата аудитория онлайн, Timag ще приспособи точната дигитална маркетингова стратегия, за да стимулира вашето развитие на марката и генериране на водещи позиции.

Търсите ли да разширите своите дигитални маркетингови стратегии?
Свържете се с нас още днес на тел. 0898 807 434 или чрез нашата онлайн форма, която можете да попълните тук
Share