Стоп със стреса за GDPR! Безплатна подготовка за новия регламент за сайтове и онлайн магазини…

Стоп със стреса за GDPR! Безплатна подготовка за новия регламент за сайтове и онлайн магазини...

Голям стрес, големи дискусии и много „шоу“ покрай този нов регламент от ЕС – GDPR – General Data Protection Regulation или Регламент 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета.

КАКВО Е ТОВА ПЪРВО?

Това са нови правила при обработване на лични данни, които са задължителни за всеки един бизнес в България, считано от 25 май 2018 г. На кратко обяснено – ако събирате лични данни(каквито и да са те от Вашите потребители) трябва да ги предупредите, че ще им съхранявате данните и те да се съгласят с това. 🙂

Ако игнорираш този регламент глобите могат да достигнат до 2 милиарда (ако си голяма компания като Google) и нещо от сорта на 10 хиляди, ако си по-малка компания.

  • Ако имате рекламен, информативен уеб сайт и не събирате абсолютно никакви данни от Вашите потребители – НЕ ГО МИСЛЕТЕ – НЕ Ви касае регламента!
  • Ако имате онлайн магазин или някакви форми в сайта, където потребителите Ви си попълват някакви техни данни(каквито и да са те – име/телефон/email/адрес/) – трябва да продължите да прочетете статията надолу!

Какво трябва да направите Вие?

Ето някои от най-важните изисквания, които трябва да спазваме според регламента:

  • Изготвяне и/или обновяване на Политика за обработване и защита на личните данни;
  • Ако ползваш Google Analytics да си добавиш в кода
    ga(‘set’, ‘anonymizeIp’, true);
    или еквивалент за другите тракери.
  • Ако ползваш E-mail marketing да имаш отметка с която да потребителя да позволи да получава mail
  • Опция потребителя да си изтрие личните данни и възможност да се оплаче и да Ви съди
  • Информираност на потребителите и/или клиентите за личните данни, които им се обработват и за правата им, във всеки един момент;
  • Определяне на Длъжностно лице по защита на данните, в случай че е необходимо;
  • Определяне на цели и срок на съхранение на лични данни;
  • Изготвяне на план и организация за уведомяване на КЗЛД в случай на пробив в системата за лични данни;
  • Прилагане на принципите за защита на личните данни;
  • Удостоверяване и доказване, че обработването на лични данни съответства на Регламента
  • Уреждане на отношенията с трети лица, като например куриери, с които имате договори във връзка с бизнеса Ви
  • Внедряване на Политиката за обработване на личните данни в интернет страницата Ви, както и политика за „бисквитките“;
  • Актуализиране на правилата за защита и обработка на личните данни, в случай, че е необходимо – можете просто да погледнете някои такива на някоя известна компания и да ги редактирате за Вас или да си платите на адвокат 🙂

Изглежда Ви много сложно и се чудите откъде да започнете и какво да направите?

Дигитална Агенция – Timag предлагаме напълно БЕЗПЛАТЕН АНАЛИЗ и подготовка със свеждане на уеб сайтове и онлайн магазини според нормите на GDPR регламента, според който всеки потребител трябва да му бъде предоставена възможността да изтрие и управлява своите данни.

Ние предлагаме цялостно решение, за спазване на нормите. Анализираме внимателно вашият проект, след което привеждаме нужните допълнения и обновления, за да отговаряте на новите изисквания GDPR.

Ако пък сега разбрахте, че няма нужда да се „шашкате“ за този регламент или осъзнахте, че всичко Ви е готово или смятате, че ние наистина помагаме на бизнеса – просто споделете този пост и кажете на приятелите си колко сме готини хората от Timag. 😛

При проявен интерес, моля не се колебайте да се свържете с нас на долната форма или направо на телефон: 0898 807 434.

 

 

Име*

Телефон*

Емайл*

Уеб сайт

Как можем да Ви помогнем?

Правили ли сте нещо до сега за регламента и кратка анкета?

Share