10 съвета за по-добра Фейсбук страница

10 съвета за по-добра Фейсбук страница

 

Имате успешен бизнес и вече сте готови за следващата крачка! Разбира се тази крачка е именно страница във Фейсбук, която ще позволи да популяризирате вашият бизнес по по-добър начин. Но това е също толкова трудоемко, колкото и създаването на самия бизнес. Потребителите изразяват все повече предпочитания и имат все повече изискания.

 

 

 

Екипът на Тимаг ще Ви подскаже 10 най-важни съвета за по-добра Фейсбук страница:

  1. Изберете подходяща профилна снимка

Профилната снимка е от изключително значение, защото това е едно от първите неща, които виждат потребителите. Бихте могли да използвате например вашето лого, така то ще стане лесно разпознаваемо от Вашите клиенти.

  1. Информацията за Вас трябва да бъде пълна

Потребителите са ставали жертва на много измами, както в интернет така и във Фейсбук. Заради това е важно информацията за Вас да бъде пълна и актуална, така хората ще ви се доверяват и ще се чувстват по-сигурни във Вас.

 

  1. Създавайте целенасочени постове

Помислете как да използвате инструментите за целеви маркетинг, предоставени от социалната мрежа, за да разделите постовете си на сегменти според възрастта, пола, образованието и други признаци, с които определяте Вашите потенциални клиенти. Така вие ще намерите правилната аудитория, в която желаете Вашия бизнес да бъде разпознат и популяризиран.

  1. Публикувайте често, но не прекалено често

Хората обичат да изпадат в крайности като или заливат последователите си с постове, или постват от дъжд на вятър, но по такъв начин дори името ви няма да бъде запомнено. Ето заради това е важно да намерите златната среда и да поствате умерено, така че да Ви забелязват без да излишно досаждане на никого.

 

  1. Постовете трябва да са свежи и различни

На потребителите им е писнало да четат едно и също във всяка една Фейсбук страница. Затова бъдете креативни, за да задържите вниманието им към Вас. Ако нямате идеи, по-добре се обърнете към някоя дигитална агенция, която ще се заеме професионално с това начинание.

  1. Поствайте в подходящото време

Подходящото време за различните аудитории, както и страници е различно, но и от огромно значение. Данни показват, че когато се публикува между 13:00 и 16:00 постовете получават най-много кликвания и споделяния.

  1. Отговаряйте колкото се може по-бързо

Потребителите обичат вниманието и 42% от тях обикновено чакат до 1 час Вашият отговор. Без значение дали коментарите са позитивни или негативни, ако не отговорите бързо или ги игнорирате е възможно да създадете усещане за раздразнение и разочарование у хората.

 

 

    8.Игрите карат потребителите да споделят

Когато съобщавате за подходящата оферта и награда, потребителите задължително ще участват. Така те ще са щастливи, защото имат възможността да спечелят награда, а вие ще се радвате на безплатна реклама.

  1. Поствайте вашите успехи

Това ще ви помогне да увеличите популярността си и да привлечете нови потребители към Вас. Развитието и непрестанното израстване на бизнеса са тези, които израждат доброто впечатление и доверие при бъдеща съвместна работа.

  1. Платете за Фейсбук реклама

Фейсбук рекламата ще насочи вниманието на хората, които биха имали интерес към вашия бизнес. Така Вашите последователи и интерес към дейността, която извършвате непрестанно ще се увеличат. Популяризирането на Вашите бизнес идеи чрез подобни инструменти в социалните мрежи не бива да бъде подценявано.

 

 

Всичко това звучи изключително лесно, но за съжаление много Фейсбук страници допускат грешки и не практикуват успешно управление на своите страници. Последователите трудно се печелят, но и лесно се губят. Заслужава си инвестицията, която ще направите като се обърнете към професионалисти за малко помощ, точно каквъвто е екипът на дигитална агенция Тимаг – ние сме тук за да управляваме Вашата Фейсбук страница!

Вземи правилното решение и се свържи с нас чрез формата тук или на тел. +359 898 807 434 🙂

Share