Защо е важно всеки бизнес да поддържа присъствие в социалните мрежи?

Защо е важно всеки бизнес да поддържа присъствие в социалните мрежи?

      Независимо дали вашият бизнес е малък, среден или голям се нуждае от добра маркетингова стратегия, чиято челни места по важност през последните години се отдават на социалните мрежи като Facebook, Twitter, Pinterest и др., и сега ще ви докажем защо? И не, не трябва да го правите само защото е „модерно“, а защото вашата желана аудитория се намира именно там. Безкрайната заливаща вълна от все повече нови потребители в социалните мрежи, не изглежда скоро да утихне и затова всеки бизнес има нуждата  да се възползва максимално от това. Социалните мрежи са един от най-мощните средства за налагане на бранда като име и създаване на връзка с потребителя или клиента в бизнеса.

 

Успехът в една такава среда се дължи на постоянство и часове усърдна работа. Най-важните ключови елементи за постигането му са създаването на първокласно съдържание, непрекъснатата ангажираност с аудиторията и умението да изградим визията на бранда чрез доверие и постоянство зад това, което гласи мотото ни. Центърът на една такава „виртуална вселена“ моментално става клиентът и комуникацията с него, докато поставяме продуктите и бранда си на страна. Примерът ни показва,че клиента получава вниманието и грижите от страна на бранда през цялото време на годината, което го кара да се чувства значим.

Качеството на съдържанието ни е това, което стои на първо място!

Ключовият елемент, който непрекъснато ще препраща и напомня на клиента за вашата страница е краткото, точно и качествено съдържание за вашия бранд и продуктите, които предлагате. Разнообразието от различни гледни точки и възможността за споделяне на изобилие от информация относно вашия бранд  заздравява връзката клиент-бранд по особено деликатен и ангажиращ вниманието начин. Той ще се чувства в сигурни ръце, а вашите продажби никога няма да се случват по-лесно от сега.

 

 

Социалните мрежи окуражават комуникацията клиент-бранд!

Комуникацията е тази, която ни сближава с всяка следваща изречена дума. Именно по този начин, чрез допускане на клиента във вашето лично пространство и чрез споделяне на повече детайли относно какво се случва „зад кулисите“, той ще осъзнае, че това не е просто бранд, а група от хора на които той може да се довери за години напред. Това ще събуди интереса у него, и напълно възможно ще го накара да провери профила ви и в някоя от останалите социални мрежи. Любопитството му можем да провокираме също и чрез споделянето на често задаваните въпроси и техните отговори, като така даваме полезна информация не само на него, а и на всички служители във фирмата. Това ще ги направи още по-добри служители и търговци.

 

От огромно значение е и по какъв начин се извършва достъпът до клиента, защото задоволяването на съществуващ вече такъв е много по-лесно, отколкото спечелването на нов. Различните сфери се нуждаят от различен подход и различно предлагано съдържание. Разнообразието и адаптивността са тези които постоянно ще държат клиента нащрек за следващото ново нещо или подобряването на старо такова около вашия бранд. Така той ще се превърне в консуматор дори и на продукт, от който в момента едва ли наистина има нужда.

 

Присъствието в социалните мрежи афектира благоприятно всеки бранд!

Присъствието ви във всяка социална мрежа и взаимовръзката между тях осигурява простотата, която от една страна всеки клиент търси, а от друга вие като бранд извличате огромна полза, защото тя привлича огромна ангажираност. Създалата се вече  фен база не спира да коментира, споделя и харесва. Това наблюдаваме и в следния пост, публикуван във Фейсбук страница, която екипът на Timag  Group поддържа.

Относно рекламната дейност, социалните мрежи позволяват тя да бъде в пъти по- ефективна, по-нискобюджетна и разпространяваща се с все по-голяма сила.

Изграждането на лесноразпознаваем бранд и име се дължи на еднаквост на визията във всички социални мрежи и постоянството в публикуването на кампании, промоции, игри, анкети и др.

В заключение важността от присъствието на социалните мрежи в бизнеса може да се забележи единствено от момента на прилагането на тези стъпки, които обсъдихме по-рано.

 

Share